top of page
Esittely
Mistä kaikki alkoi...Kennel Royalwood's on pieni Tampereella sijaitseva kotikennel, jossa kasvatamme hyvin pienimuotoisesti cavalier kingcharlesinspanieleita yhdessä Espoossa asuvan tyttäreni Danielan kanssa.

Omassa lapsuudenkodissani on ollut aina koiria, kissoja, hamstereita...

Kun vanhimmainen perheemme lapsista, Daniela, muutti pois kotoa, alkoi tuntua siltä, että voisin lastenlääkäri- ja -allergologityöni sekä perheeni hoitamisen lisäksi ehtiä harrastamaan myös suuresti rakastamiani koiria. 


Aloimme miettiä omaa rotuamme ja tulimme siihen tulokseen, että haluamme tyystin pesunkestävän ja pienikokoisen seurakoiran, mutta ennen kaikkea hyvä- ja lempeäluonteisen sylinlämmittäjän. Cavalierhan on kaikkea tätä, eikä cavalieria lempeämpää ja sopeutuvaisempaa koiraa ole olemassakaan! Enää en voisi kuvitellakaan harrastavani tai kasvattavani mitään muuta rotua.

Kesällä 2007 tapasimme sukujuhlissa serkkuni perheen koiran: blenheim-värisen cavalierin, Millan, joka oli Nellimme vuotta vanhempi täyssisko. Milla teki sydämiimme juuri cavalierin mentävän kolon. Siitä lähtien metsästimme itsellemme ikiomaa cavalieria itsepintaisesti ja väsymättä. Tammikuussa 2008 saimme kokea onnemme täyttymyksen, kun meille saapui Crawfordin kennelistä iki-ihana Nellimme!Kuten aika moni cavalierin omistava ihminen jo tietääkin, cavalier 'vie koko käden'! Cavalier itsessäänkin on hyvin seurallinen rotu. Siksikin sain hyvän syyn alkaa haaveilla syksyllä 2008 Nellille kaveria. Aluksi ajattelin aviomieheni laittavan kampoihin toisen koiran hankintaa, mutta yllättäen hänen vastauksensa olikin, että 'no siitä sitten vaan´ eli Nelli oli tosiaankin kietonut meidän koko perheemme tassunsa ympäri!

Näin meille tuli toiseksi koiraksi tammikuussa 2009 black and tan -värityksinen reipas Siiri-tyttönen!

Daniela aloitti koirista myös kovin kiinnostuneena tässä kohdin välittömästi tiedustelut kasvattajilta ikioman cavalierpennun saamiseksi. Elinin haimme maaliskuussa 2009 paluumatkallamme Cavalier-talvipäiviltä Danielan kanssa hänelle silloiseen kotiinsa Helsinkiin.Ensimmäisestä Royalwood's-pentueesta muutti pentueen ainoa tyttö, vilkas ja liukasliikkeinen bläkkärineiti Karin, Danielan ja Fabianin kotiin Espooseen Elinin kaveriksi.

Valitettavasti toivovaamme rubytyttöä, pikku-Cindyä' ei tästä pentueesta saatu kuopuksellemme omaksi lemmikiksi. 

Olemme Auli Aholalle Magnumin kenneliin ikuisesti kiitollisia siitä, että hän uskoi rakkaan 'iso'-Cindymme hoiviimme ja rakastettavaksi!

Jälkiviisaana ajatellen näin oli siis varmaankin tarkoituskin tapahtua!

Cindy on meille kaikille kovin rakas ja hieno koira.
 

Kaikki koiramme elävät täysivaltaisina perheenjäseninä sekä Tampereen että Espoon kodeissaan. Koiramme ovat kaikessa arjen tohinoissa mukana niin kuin pentueetkin. Haluamme panostaa kasvatustyössämme tietenkin terveyden ohella myös vahvasti koirien hyviin luonteisiin. Koiran sopuisa luonne helpottaa ihmisen arkea kummasti! Näyttely- ja muihin harrastuksiin liittyvät meriitit ja kaunis ulkonäkö tulevat sitten, jos ovat tullakseen, ja nekin tietenkin otamme toki ilolla ja innostuksella vastaan.


Olemme molemmat Danielan kanssa suorittaneet kasvattajan peruskurssin vuonna 2010 ja tämän lisäksi Kati on suorittanut SKL:n kasvattajan jatkokurssin vuonna 2011. Kennelnimemme hyväksyttiin alkukesästä 2011. Olemme kumpikin allekirjoittaneet Suomen Kennelliiton kasvattajasopimuksen. Ensimmäinen Royalwood's -pentue näki päivänvalon 29.6.2011.

Kotilaumaamme Tampereen Iidesrannassa kuuluvat cavalierneidot
NelliCindy, Ellen ja kuopuksena Hedda.

Lilla-Karin aka Karin-Kerttuli, kasvattimme ensimmäisestä pentueesta, Bodil, Ruotsin tuontimme Cavanzas-kennelistä ja Heddan tytär Ingrid   asuvat Danielan ja Fabianin kotona paritalossa Espoon Mäkkylässä.

Molly on reipas bläkkärityttönen, jolla on 'modernisti' kaksi kotia.

Molly asuu mammaykkösensä Lotta Allén-Ollaksen 28-tassuisessa koiraperheessä.

NelliCindy, Ellen ja Hedda asuvat 3 km Tampereen keskustasta omakotitalossa, jossa meillä on yli puolet isosta tontistamme aidattuna koirien pihatemmellykseen.
​Mökillämme Kangasalan Sahalahdella kaikki 'rojaalimetsän' asukit rentoutuvat niin kesällä kuin myös talvella, kuten koko isäntäväkensäkin!

Kuulumme molemmat Danielan kanssa Suomen Kennelliittoon ja Suomen Cavalier Kingcharlesinspanieliyhdistykseen. Kati kuuluu lisäksi Suomen Koirankasvattajat ry:een eli SuKoKaan ja vaikuttaa Cavalieryhdistyksen hallituksessa ja toimii muutenkin aktiivisesti rotujärjestössämme, erityisesti jalostus- ja terveystoimikunnassa sekä Cavalierlehden toimituksessa. 

bottom of page